6.1.2008

Leena Lehtolainen: Luonas en ollutkaan

Kirjan kertoja on kirjailija, joka alkaa pyynnöstä kirjoittaa erään perheen kohtaloa näiden omien päiväkirjojen pohjalta. Koko asetelma on teennäinen: jos tämä kirja muka olisi se jota minä-kirjailija kirjoittaa, miksi tämä sitten on enemmän kirjailijan päiväkirja täytettynä toisten päiväkirjateksteillä eikä "oikea" kirjamainen kirja. Toinen suuri epäjohdonmukaisuus on, että kirjailija haluaa suojella perheen lasten ja muidenkin yksityisyyttä mahdollisimman pitkälle, mutta ei ajattele ollenkaan oman avionrikkojan roolinsa paljastumista kirjan julkaisun myötä.

Kirjassa on taas Lehtolaiselle niin tuttu nimimaailma: Eestinlaakson koulu, Riku Rämesuo, Matti Morottaja. Tosi raivostuttavaa! Onko ne -nen loppuiset tavalliset sukunimet, jotka ei rimmaa etunimien kanssa ihan mahdottomia käyttää?

Juoni on aluksi ihan nätisti rakenneltu, mutta loppu jotenkin pliisu. Miksei Riku vaikka ota jotain toista identiteettiä ja ilmaannu perheensä läheisyyteen tai miksei eläinaktivistit ole enempää kuvassa mukana?

Kuitenkin luin kirjan käytännössä yhdeltä istumalta, joten ei kerronta kai kovin huonoa ollut...

Leena Lehtolainen: Luonas en ollutkaan (2007) Tammi
Arvio: ** Huonoin Lehtolainen ikinä

3 kommenttia:

Leenukka kirjoitti...

Täysin samaa mieltä kanssasi!! Huonoin Lehtolaisen kirjoista. Odotin kirjalta paljon enemmän, sillä tykkään jotenkin Lehtolaisen tyylistä. Mutta eteenkin kirjan loppu oli pliisu ja ei uskottava.
Blogisi aihe on mainio! Olen himolukija ja on mukava lukea kommentteja itsekin lukemistani kirjoista.

Anonyymi kirjoitti...

Minäpä taas tykkäsin kirjasta,. Tosin en ole kyllä koskaan lukneut muita kirjailijan kirjoja. Ärsyttävää on se kuinka kirjailijat hämää ja väittää tarinan olevan totta vaikkei se olekaan. Itse olin ainakin ihan vakuuttunut että tarina oli tosi ennen kuin tulin tänne nettiin ja hoksasin ettei riku Rämesuota tai henri hukkasaarta löydy internetin syövereitsä:/ mUtta hyvä kirja.

appple kirjoitti...

Minä aina mollaan näitä Lehtolaisen nimiä, mutta nyt on pakko vetää takaisin. Eestinlaaksohan on oikeasti olemassa. Olisi pitänyt tsekata jo alunperinkin...