3.10.2010

Jarkko Sipilä: Tappokäsky

Takamäen ohella Sipilän kirjoissa esiintyy toinen poliisi, Nykänen. Häntäkin vaivaa sama dilemma kuin Takamäkeä, jonka nimi tuli siis tutuksi jo Nykäsen Raideissa. Nykänenhän on nimenä käytetty jo Joensuun Harjunpäissä. Miksei eri kirjailijoilla voisi olla hahmoja joilla olisi eri nimiä?

Sipilä selitti hauskasti lyhyitä asioita tosi pitkästi. Joku muu kirjailija olisi kirjoittanut vain, että "poliisi tunkeutui asuntoon ja löysi 10 g amfetamiinia". Sipilä käsittelee asian täysin toisin. Ensin hän kertoo miten poliisit ovat ryhmittyneet rappuun, miten kukin on aseistautunut ja mitä aiotaan tehdä. Siitä jatketaan tapahtumien etenemisellä hyvin yksityiskohtaisesti.

Ainoa mikä minua huolestuttaa on, että paljonko Sipilä on ottanut vapauksia kirjailijana. Eli siis kuinka todenmukaisena hän poliisin työn kuvailee. Sillä jos se mitä hän kirjoittaa ja minä omaksun ei olekaan totta niin minulle jää ihan vääriä käsityksiä poliisin työstä.

Jarkko Sipilä: Tappokäsky (2002) Loisto
Arvio: **** Lisää tätä

2 kommenttia:

Teresita kirjoitti...

Sain joululahjaksi Sipilän Prikaatin, mutten ole siihen vielä osannut tarttua. Tuo 'lisää tätä' arvio kuitenkin rohkaisee lukemaan sen ennen kuin tulee seuraava joulu. Mikä on jo aika pian itse asiassa..

appple kirjoitti...

Mielestäni Sipilä on on ihan Suomen dekkaristien kärkeä, ihan siinä Joensuun, Lehtolaisen ja Nykäsen tuntumassa. En ole tuota Prikaatia vielä lukenut, mutta jos taso pysyy yhtään tällaisena niin se on varmasti hyvä!