14.3.2010

Paul Auster: Lasikaupunki

Valitsin tämän kirjan vain New York -aiheen takia, mutta nyt olenkin mykistynyt.

Kirjan päähenkilö alkaa käyttää nimeä "Paul Auster" väärinyhdistetyn puhelun seurauksena. Hänen pitää suojella poikaa isältään, mutta loppujen lopuksi Paul Auster/Quinn katoaa. Hän jättää jälkeensä muistivihon, josta kertoja sitten kirjoittaa tämän kertomuksen. Kertoja on myös oikean Paul Austerin ystävä. Hämmentävää!

Kirjassa kävellään paljon pitkin New Yorkia ja joku fiksumpi olisi varmaankin seurannut kaikkia liikkeitä kartalta, mutta minä en siihen ruvennut. Odotan innolla että saan trilogian seuraavan osan käsiini.

Paul Auster: Lasikaupunki (City of glass 1985) Tammi, suom. Jukka Jääskeläinen
Arvio: **** Mykistävä

2 kommenttia:

anni.m kirjoitti...

Luin jokunen aika sitten Austerin: Sattumuksia Brooklynissa ja se oli kyllä kanssa tosi jees! suosittelen. Tämä arvostelu palautti muistamaan, että Austeria pitää laittaa lisää lukulistalle.

appple kirjoitti...

Minäkin taidan lukea lisää Austereita. Joku muu taitaa olla ko. herrasta kuitenkin eri mieltä koska kappale jonka lainasin kirjastosta oli turmeltu pikku sivuhuomautuksilla, esim. yhdellä sivulla luki "PASKAA!" No meitä on niin moneen junaan, mutta toivoisin silti ettei näitä mielipiteitä tarvisi niihin viattomiin kirjaparkoihin ikuistaa.

Jos nyt jatkan Austereiden lukemista niin saankohan tuosta harrastamastani aikajärjestyksessä lukemisesta jotain lisäarvoa vai luenko vaan parhaat päältä?