22.9.2009

George R. R. Martin: Korppien kestit

Kirja käsittelee kaikkia niitä hahmoja joita vihaan ja halveksin: Cerseitä, Jaimea ja Sansaa. Onneksi seassa on muutama luku myös Samwellia, Aryaa ja Briennea. Pettymys on se, että Catelyn on muuttunut kuoltuaan paljon kovemmaksi eikä anna anteeksi edes Briennelle.

Kirjailija pyytää kyllä lopuksi anteeksi ja sanoo, että seuraava kirja sitten kertoo Jonista, Stannisista ja Danysta. Ilmeisesti se tarkoittaa, että ajallisesti ei päästä yhtään eteenpäin vaan jauhetaan samoja aikoja kun tässäkin, mutta eri ihmisille ja eri paikoissa. Toivoisin vaan, että tulisi jo talvi ja kevätkin vielä...

Tätä kirjaa lukiessani aloin taas miettiä yhtäläisyyksiä "Taruun". Luulisi englanninkielisessä maailmassa nimiä riittävän, mutta tässäkin on Samwell, jolla on samanpituinen ja samantyylinen sukunimi kuin "Tarussakin" (Gamgi - Tarly).

George R. R. Martin: Korppien kestit (A feast for crows 2005) Kirjava, suom. Satu Hlinovsky
Arvio: * Täysin turha kirja

2 kommenttia:

Teresita kirjoitti...

Johtuukohan juuri tuosta henkilökavalkadista, etten saa kirjaa luettua millään. Tämä oli jo toinen kerta kun aloitin. Toisaalta masentaa myös se ajatus, että Dance with the Dragons ei ole vielä ilmestynyt edes englanniksi ja sitten pitäisi vielä odottaa ainakin kaksi kirjaa.

Tarinassa on kyllä aineksia vaikka mihin, mutta kirjailijan mieltymys keskiajan taiteluihin ja sotaan on jo puuduttavaa. Taistelukohtauksissa kun ei tunnu juoni etenevän lainkaan.

Minua häiritsi alusta asti tuo Samwellin nimi ja hivenen jopa kirjailijan tapa esittää oma nimensä. Aivan kuin hyvää fantasiaa ei voisi kirjoittaa, jos toisina niminä ei voi käyttää R.R. lyhennettä..

No, taistelu ei ole vielä ohitse. Otan itseäni vielä kerran niskasta kiinni ja yritän saada jäljellä olevat sadat sivut luettua :)

appple kirjoitti...

Mutta hei, vertaa tätä porukkaa johonkin venäläiseen klassikkoon, jossa on 30 henkilöä ja kaikista käytetään ainakin kolmea eri nimeä.

Siihen verrattuna tää on ihan kakkupala!