14.10.2015

Karin Slaughter: Yli rajan

Slaughterin voisi laittaa samaan lainausestoon itselleni Lehtolaisen kanssa. Amerikkalaisen poliisin aseenkäyttö ja muu toiminta on todella vierasta pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan jäsenelle.

Loppuratkaisu erityisesti jäi ikuisesti mieleen asenteidemme erilaisuudesta. Jos äiti kohtaa aikuisen lapsensa, jonka on joutunut hylkäämään vauvana, niin mitä sitten tehdään. Lapsi on siis tehnyt kaikenlaisia rikoksia. Pohjoismaisessa ratkaisussa lapsi menee vankilaan ja kärsii tuomionsa ja rakentaa suhteen uudelleen äitiinsä ja siskoonsa ja eletään yhdessä elämä loppuun saakka. Amerikkalaisessa ratkaisussa äiti ampuu lapsensa ja lopuksi todetaan, etteihän tässä kuinkaan käynyt.

Karin Slaughter: Yli rajan (Fallen 2011) Tammi, suom. Annukka Kolehmainen
Arvio: * Ihan kamala

1 kommentti:

Mai Laakso kirjoitti...

Olen lukenut kaikki Slaughterin suomennokset. Jostakin syystä olen ihastunut henkilöhahmoihin ja ne vievät näissä tarinoissa... väkivallasta en niin kauheasti tykkää ja olenkin rajoittanut aika lailla niiden lukemista siis dekkareiden. Leehtolaisen kirjoista olen lukenut ehkä kolme tai neljä. Maria Kallio oli hyvä henkilöhahmo, mutta muuten en oikein pitänyt kirjoista.